Ekonomi

FTX kayyumu, alacaklılara ne zaman ödeme yapılabileceğine dair açıklamada bulundu

Investing.com – FTX Digital’in iflas koruma başvurusunda bulunmasının ardından şirket yönetiminin başına getirilen kayyum heyeti, Bahamalar’da toplantı düzenleyerek geri ödemeler konusunda bazı kararlar aldı.

InvestingPro kullanın, profesyoneller gibi kazanın! %20 indirim kodu: INVTROZEL1A

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

FTX Digital kayyumu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada 2024 yılı bitmeden alacaklılara geri ödemelere başlanmasının planlandığını bildirildi. FTX’in iflas süreci iki ayrı bölüm halinde devam ediyor. Bunlardan biri ana şirket FTX’in ABD’de Delaware Mahkemesi tarafından alınan bölüm 11 iflas kararıyla ilgili süreç. Diğeri ise FTX’in yan kuruluşu olarak görülen ve Bahamalar merkezli olarak kurulan FTX Digital’in tasfiye süreci. İflas süreci iki ayrı kuruluş olarak yönetilse de yapılan anlaşma gereği; şirketler, alacaklılara yapılacak ödemeler noktasında ortak hareket edecek.

FTX alacaklıları için talep portalı açıldı

Bu bağlamda Mart ayında gerçekleşen toplantıda talepleri kabul edilen ve müşteri tanıma prosedürlerini uygun şekilde yapan alacaklılara 2024 yılı sonuna kadar ilk ara ödemenin yapılmasına yönelik karar alındığı aktarıldı.

FTX, 1 Mart’ta talep portalı açarak alacaklıların taleplerini toplamaya başladı. FTX mağdurları, iki farklı yolla yönetilen iflas süreçlerinden birini seçerek 15 Mayıs tarihine kadar talepte bulunabiliyor. Ancak toplantıdan çıkan diğer bir karar ise talepte bulunmak için belirlenen son tarihin Haziran ayına kadar uzatılabileceği yönünde oldu.

Sonuç olarak; bölüm 11 iflas talepleri ve Bahama talepleri olarak ikiye ayrılan süreçte alacak talepleri için iflas başvurusunun yapıldığı ilk tarih olan 11 Kasım 2022 tarihi baz alınacak.

FTX ile bağlantılı son gelişmede ise kripto borsasının kurucusu Sam Bankman-Fried’ın geçen hafta sonuçlanan dolandırıcılık davasında 25 yıl hapis cezasıyla çarptırılması oldu. Bundan sonraki süreçte SBF’in avukatlarının temyize başvurması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu